ORIENTAL DANCE FESTIVAL Denmark – spørgsmål og svar.

Der er en række spørgsmål, som jeg gang på gang får stillet – derfor vil jeg hermed gerne svare på nogle af ”klassikkerne” samt aflive nogle misforståelser:

Hvem kan komme til at danse?

I princippet alle voksne, som har lyst - mænd og kvinder. Dog kræver det tilmelding – helst ikke senere end 14 dage før showet - meget gerne før.  Børn/børnehold henvises til de utallige arrangementer specielt for børn, som afholdes på skoler, institutioner m.v.

Hvor lang tid må jeg danse?
Da der ER mange dansere bør det tilstræbes at dansen ikke er for lang. Jeg er ikke tilhænger af stramme minuttal men foreslår at man vælger sine ”guldkorn” ud og nøjes med at vise disse.  For begynderhold bør tilstræbes max. 3 min - øvede dansere 5 min, men meningsfyldte undtagelser kan aftales. Da der er meget store forskelle på hvordan forskellige undervisere definerer "øvede"  skal der her nævnes at vi betegner folk med over 6 års orientalsk danseerfaring som øvede.

Når du opgiver varigheden af dit nummer skal dette være HELE nummeret - dvs. inklusive eventuel intro, exit m.v. Vi har haft en del medvirkende, som "lige" har sat en "lille" intro og en "lille" exit på - sammenlagt 1½ minut ekstra - uden at fortælle om det.... Vi er klar over at dette sker i ønsket om at vise så meget som muligt af det, som man har lært - og af ren og skær danseglæde. Desværre har det den konsekvens at hele programmet skrider. Derudover er det synd for/ukollegialt overfor de, som skal på efterfølgende. Derfor vil teknikeren for fremtiden blive instrueret i at skrue ned for musikken når man har fået sin aftalte tid. En af de ting, som bliver nævnt i mange af svarene fra spørgeskema undersøgelsen, som blev lavet i forbindelse med ORIENTAL DANCE FESTIVAL Denmark 2004, er netop at programmet ikke bør skride.

Hvad kan jeg danse?
Dansen bør stilmæssigt ligge indenfor rammerne af den orientalske dans. Af og til ønsker nogle at vise "anderledes" ting. Da der er så mange, som ønsker at medvirke, og showets tema er orientalsk dans henvises disse indslag  til fora for eksperimenterende dans o.l. Ligeledes henvises børnehold til de mange arrangementer specielt for børn, som afholdes på mange skoler, institutioner m.v. Showets varighed skal helst ikke overskride 4 timer - derfor denne udvælgelse.

Ved spørgeskemaundersøgelsen, som blev lavet i forbindelse med ORIENTAL DANCE FESTIVAL Denmark 2004, var en af de hyppigste kommentarer at "man var kommet for at se "rigtig" mavedans" og ikke eksperimenterende dans, spansk/arabisk, middelalderdans o.l. Ca. halvdelen af kommentarerne indeholdt dette budskab. I 4 af kommentarerne blev der sågar fremsat forslag om at lave en separat festival for spansk/arabisk og ziguenerdans. Ideen er hermed givet videre - kvit og frit - hvis nogle skulle have lyst til at tage den op. Det er dog IKKE tanken at disse stilarter ikke skal vises i fremtiden - blot skal der ikke være for meget heraf.

Må jeg reklamere?
Ja – i foyeren er der et bord hvorpå reklamer kan lægges. Vi beder jer om ikke at lægge noget på bordene, da det er et meget stort arbejde at skulle samle det hele sammen bagefter, og vores aftale med teatret indebærer at det efterlades ryddeligt. Reklamerne bør vedrøre konkrete kurser og arrangementer i relation til den orientalske dans. Undervisere/arrangører, som ikke selv kan være til stede er velkomne til at sende materiale til mig hvorefter jeg vil lægge det frem.

Kan jeg komme til at danse på et bestemt tidspunkt?

Dette kan ikke garanteres, da der er mange hensyn at tage, men det tilstræbes at imødekomme folks ønsker.

Kan jeg lave bazar/sælge noget?
Nej – af 2 grunde:
1: Der er begrænset plads til rådighed hvorfor alle ikke kan få tilbuddet. For at undgå forskelsbehandling vælges udenlandske basarer. Vi vil tilstræbe at der er 3-4 udbydere af dragter m.v. samt CD/video og Mad og drikke. Til gengæld planlægges flere ”Take-Two” arrangementer  hvor alle får mulighed for at lave basar i forbindelse med "Oriental Galla".
2: Deltagelse i arrangementet skal helst være båret af vor fælles glæde ved – og samvær om DANSEN - og ikke af bjærgsomhed.

Hvad koster det?
D.kr 20,00, medvirkende og børn under 14 år dog gratis adgang.

Kan jeg bruge bånd ?
Ja. Man kan anvende CD og kassettebånd, men teatret råder ikke over udstyr til afspilning af minidisc.

Kan jeg få særlig lyd/lys?

Teatrets tekniker gør sit bedste for at imødekomme særlige ønsker. Af hensyn til brandforskrifter er fakler og åben ild på scenen ikke tilladt, men levende lys i stager o.l. kan anvendes.

Hvor stor er scenen? 
Den er 12 x 9 m.

Kan jeg komme til at prøve på scenen?
Nej, men man har mulighed for at komme før showet og stå på scenen. Forestil dig lige hvor lang tid det ville tage hvis alle 250-300 dansere skulle lave prøver.

Kan man købe mad og drikke?
Ja. I forbindelse med salen er der varm buffet fra kl. 11.30 - og fra ca. kl. 14.30 kage m.v. Såfremt man ønsker et større udvalg kan man henvende sig i hotel Scanticons (sammenbygget med teatret) 2 a la carte restauranter eller i baren, hvor der sælges snacks m.v.

Kan jeg bruge dankort e.l.?                                                                                                                                                              Nej, der er ikke nogen online forbindelse fra teatersalen. Kort kan derfor kun bruges til i meget begrænset omfang at hæve penge i hotellets reception. Det er derfor en god ide at have kontanter med.


Hvor/hvordan tilmelder man sig?
Man ringer, mailer eller skriver (se kontakt), og såvidt muligt afgives følgede oplysninger.

1: Deltagernes navne (fornavn og efternavn) samt eventuelt gruppenavn

2: Musiktitel og varighed - også gerne navnet på kunstneren og CD'en

3: Dansens stilart - saidi, raqs sharqi, melaya m.v.

4: Danseerfaring - antal år med orientalsk dans

Ud fra adskillige af svarene i spørgeskemaerne ved vi at der helst ikke må blive "for meget" af noget, og at showet helst skal stoppe omkring kl. 16.30. Når du tilmelder dig/dit hold skal du betragte tilmeldingen som en ønskeseddel - dvs. et udtryk for hvad du ønsker at vise. Du kan således godt melde flere forskellige numre til. Generelt vil "først til mølle" princippet blive brugt, men hvis der kommer for meget af en stilart e.l. eller flere tilmeldte end der er plads til vil vi kontakte dig. Du vil enten blive bedt om at skære ned - eller vælge hvis du har tilmeldt flere forslag. Skulle det blive nødvendigt helt at afvise nogle vil disse få første prioritet det følgende år. Øvede dansere kan eventuelt få tilbud om i stedet at medvirke i forbindelse med Oriental Galla .