3 gode grunde til at købe en vægtvest

0
335

Fitnessbølgen ruller hen over landet. Det betyder, at der jævnligt udkommer artikler, studier og undersøgelser om det nye helt store inden for fitness. Emnerne skifter jævnligt, og resultaterne af de mange remedier svinger. 

Én ting, der har vundet frem, synes dog mere effektiv end mange andre slags udstyr i lang tid; nemlig den såkaldte vægtvest, der, som navnet antyder, er en vest med vægt i. Men hvorfor skal du overveje sådan en? Det får du tre gode grunde til lige her. 

Du får mere ud af din træning med en vægtvest

Mange eksperter inden for fitness- og sundhedsfeltet er enige om, at vægtvesten er optimal at træne med, fordi den stille og roligt øger vægten på din krop på en behagelig måde.

Du får dermed større effekt af din træning med den ekstra vægt, fordi vesten sidder tæt på kroppen og ikke som sådan belaster udsatte led og muskler. Skal du eksempelvis løbe en tur, kan du stort set have vesten på uden at opdage det, men samtidig få markant større effekt af turen.

Vægtvesten kan bruges til al slags træning

Vesten kan naturligvis bruges til meget andet end blot løb. De fleste steder, som sælger vægtveste, kan du således vælge typen af vest, alt efter hvad den skal bruges til, og om du er mand eller kvinde, så pasformen, og dermed komforten, yderligere forbedres. 

Skal du eksempelvis styrketræne, er det en markant større vest, du skal bruge, sammenlignet med løbetræning, hvor det er vigtigt, at vesten er lidt mindre og fylder mindre på din krop. Uanset typen af træning vil du opleve, at vægtvesten vil give dig store forbedringer på præstationen.

Vil du læse mere om vægtveste, kan du med fordel klikke dig ind på Sundleg.dk, som også er store fortalere for vægtvesten.

Skræddersy din træning

I forlængelse af ovenstående bliver den sidste gode grund, at du nemt og hurtigt med en vægtvest kan skræddersy din træning, så den passer lige præcis til dig og det mål, du har sat dig for. 

Hvis vi igen tager udgangspunkt i styrketræning, og du dermed skal have en tungere vest, vil du hurtigt opbygge mere muskelmasse. Køber du en lettere vest til løb eller anden cardio-træning, vil dit kondital lynhurtigt blive forbedret.

Derudover er vesten også let at tilpasse efter købet. Det betyder, at du nemt kan enten tilføje eller fjerne ekstra vægt fra vesten. Således kan du med stor fordel og betydelig effekt eksempelvis øge belastningen på din løbetur frem for at skrue op for længden af ruten.

Sportamore.dk har også udgivet en god artikel om emnet. Den kan du læse her.

God træning! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here